Musk u sve većim problemima s Twitterom

Photo credit: Canva

Burno preuzimanje Twittera od strane Elona Muska nastavilo je stvarati pomutnju, nakon ostavki čelnika društvene mreže i rijetkog upozorenja američke agencije za zaštitu tržišnog natjecanja (FTC). 

“S velikom zabrinutošću pratimo zadnje događaje u Twitteru. Nijedan glavni direktor ni tvrtka nisu iznad zakona”, rekao je glasnogovornik FTC-a. Podsjetio je da platforma mora poštovati stanovita pravila po uvjetima ugovora potpisanog s agencijom o sigurnosti i povjerljivosti podataka.

Spomenuti ugovor, izmijenjen ove godine, “pruža nam nove alate kako bismo bili sigurni da će se poštovati i spremni smo koristiti se njima”, dodao je glasnogovornik, smjerajući na novčanu kaznu koju FTC može odrediti.

Otpustio pola radnika
Vlasnik Tesle i SpaceX-a otpustio je polovinu od 7.500 radnika kalifornijske tvrtke prije tjedan dana, deset dana pošto ju je preuzeo i postao njezin jedini rukovoditelj. Stotine ljudi otišle su još ljetos, a ostavke vodstva tvrtke nastavile su se prošlog tjedna.

Washington Post piše da je otišlo više direktora, pa tako i čelnici za povjerljivost podataka i za poslovanje u skladu sa zakonima i s propisima. Elon Musk zabrinjava mnoge vlasti, oglašivače, organizacije za zaštitu manjina i korisnike.

Više puta je pokušao umiriti sve napominjući da se moderiranje sadržaja, zaštita od zlouporabe na platformi, nije promijenilo. No odluke koje donosi nabrzinu i njegove provokacije na Twitteru već dva tjedna potiču kontroverze, prenosi Index.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide