Na talijanskoj obali Jadrana pronađeno tijelo muškarca: "Nije isključeno da je ribar"

Photo credit: Carabinieri / Facebook / Ilustracija

Tijelo, po svemu sudeći starije muške osobe, pronađeno je jutros na talijanskoj obali Jadrana, u mjestu Numana, blizu Ancone. 

Pronašao ga je čovjek koji je šetao obalom jutros oko 6.30 sati, a na lice mjesta stigla je talijanska policija, zajedno s mrtvozornikom, prenosi Morski.

Portal Cronache Ancona piše da policija istražuje kako bi identitetificirala tijelo, konzultirajući bazu nestalih osoba, no kažu i da u posljednje vrijeme nemaju nestalih osoba u moru.

– Sada istražujemo kako bi pronašli identitet preminulog konzultirajući bazu nestalih osoba, ne samo u regiji Marche. Nije isključeno da je tijelo u Numanu doplutalo sa suprotne obale Jadrana. Iz činjenice da je čovjek nosio rukavice, nije isključeno da to može biti ribar. Dežurni sudac je obaviješten o činjenicama i naredit će obdukciju.

– Može se vidjeti da se ne radi o osobi prosijede kose, s bijelom majicom bez rukava, kanatijerom, a po svemu sudeći, tijelo je u moru bilo tjednima, ako ne i mjesec-dva – ispričao je za Morski HR Boban Slobodan Antić, koji u Italiji radi kao fotoreporter, te nam je dojavio za ovaj slučaj kako bi zajedno pokušali doznati o kome se radi.

Još uvijek nema vijesti o nestalim ribarima iz Umaga
Podsjetimo, prošlo je 18 dana od nestanka dvojice umaških ribara Antona Kutića i Dražena Pintarića, čija je brodica pronađena petog dana potrage točno na mjestu gdje su posljednji put locirani, no ribarima nema ni traga.

Lučka kapetanica u Puli Dolores Brenko Škerjanc medijima je tijekom intenzivne potrage za nestalima kazala da je u trenutku nestanka puhala jaka tramontana te da se “očekuje da bi ih se moglo pronaći na talijanskoj strani Jadrana”.

Prema evidenciji nestalih osoba 70-godišnji Anton Kutić u trenutku nestanka bio je obučen u plave radničke hlače sa džepovima, crne gumene čizme, bijelu majicu kratkih rukava, sivu jaknu i tamnoplavu kapu, dok je 53-godišnji Dražen Pintarić u trenutku nestanka bio odjeven u plavo radno odijelo.

Za njima su tragale hrvatske i talijanske službe, no nažalost do današnjeg dana nisu pronađeni. Kako su nam rekli u istarskoj policiji, za dvojicom ribara još uvijek se traga i trenutno nemaju službenih informacija o događaju s talijanske strane. Čim dobijemo više informacija, objavit ćemo ih, prenosi Morski.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide