Najam cijele kuće nude za oko 2500 kuna mjesečno, evo o čemu je riječ

Photo credit : Canva

Španjolska ima veliki problem sa stanovnicima koji napuštaju ruralna područja kako bi živjeli u gradovima.

Digitalni nomadi i dalje se kao pojam mnogo spominju. Naime, veliki broj zaposlenih ne mora imati fiksno radno mjesto, ne mora nužno dolaziti u ured, već jednostavno rade ‘remote’. Pandemija je samo te stvari ubrzala, no digitalni nomadi svakako su postojali i prije nje. Pa ako ste jedan od njih i ne znate više iz kojeg biste grada radili na daljinu, dobra je ideja zaviriti u jedan španjolski, koji je prekrasan, a nudi prilično niske cijene najma, prenosi Poslovni.

Španjolska ima veliki problem sa stanovnicima koji napuštaju ruralna područja kako bi živjeli u gradovima. U proteklih 50 godina stanovništvo španjolskog sela palo je za gotovo 30 posto. To je toliko velik problem da postoji čak i naziv za takva područja – ‘la Espana vacia’, ili ‘prazna Španjolska’.

U pokušaju zaustavljanja ovog trenda, jedna općina u južnoj Španjolskoj poduzela je drastične mjere. Letur u pokrajini Albacete uskoro će početi nuditi iznimno povoljnu cijenu najma poduzetnicima i zaposlenima na daljinu kako bi ih privukli nove stanovnike.

Koliko povoljno? Prilično. Cijene koje se nude iznose oko 2 i pol tisuće kuna mjesečno za cijelu kuću. Na raspolaganju će biti deset kuća i sve će imati dvije ili tri spavaće sobe.

Ljepota života u Leturu nije samo u tome što ćete živjeti u spektakularnom, opuštenom, povijesnom selu na vrhu brda. Također ćete uživati u niskim troškovima režija jer su sve kuće vrlo energetski učinkovite, a svakodnevne stvari općenito su jeftinije. Dakle, može li bolje?

Očekuje se kako će kuće biti završene u sljedećih nekoliko mjeseci i biti dostupne kako Španjolcima tako i stranim državljanima (pod uvjetom, naravno, da imaju pravo živjeti i raditi u Španjolskoj ili španjolsku radnu vizu).

Više informacija o programu možete pronaći na sljedećoj poveznici.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide