Napad na koncertu u Rusiji

Napad na koncertu u Rusiji
Foto: bloomberg.com

U petak, 22. ožujka 2024. godine došlo je do teškog incidenta na rubu Moskve, gdje je u napadu na koncertnu dvoranu Crocus City Hall izgubljeno 154 života. Pri čišćenju dvorane, tijela su pronađena ispod ruševina. Napad je izveden vatrenim oružjem i eksplozivima od strane napadača odjevenih u maskirnoj odjeći.

Među žrtvama su i djeca.

Islamska država je preuzela odgovornost za napad. Rusija je uhitila 11 osoba od kojih su četiri osumnjičena počinitelja smrtonosnog napada išla su prema ruskoj granici s Ukrajinom, kada su uhićena rano u subotu.

Jedan od uhićenih je izjavio da je to učinio za 500 tisuća rubalja, otprilike 5 tisuća eura. “Pola sam dobio unaprijed, pola je trebalo biti kasnije”, rekao je uhićeni terorist.

Međunarodna zajednica osudila je ovaj čin kao stravičan teroristički napad.

Ovo je najsmrtonosniji takav događaj u Rusiji u posljednjih nekoliko godina, podsjećajući na neke od najtežih trenutaka terorističkih napada u Europi, kao što je onaj na Bataclan u Parizu. Reakcije su stigle iz cijelog svijeta, uključujući izraze sućuti i osude, dok su se istodobno pojavila nagađanja i teorije o mogućim motivima i odgovornima za napad.
Ruske vlasti i međunarodna zajednica angažirane su na razjašnjavanju okolnosti ovog tragičnog događaja i na pružanju pomoći žrtvama i njihovim obiteljima.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide