Napuljski mafijaši tvrde da su ubili krivog čovjeka. Obitelji ponudili novac i stan

Photo credit: Canva

Članovi napuljske mafije javili su se roditeljima 26-godišnjaka kojeg su navodno greškom ubili i njegovo tijelo otopili u kiselini. Kako bi im nadoknadili štetu, ponudili su im isplatu od 60.000 eura i stan vrijedan 120.000 eura, prenosi Index

Ponuda je ideja Salvatorea Cammarote i Carla Nappija, dvojice mafijaša u dobi od 56 i 64 godine, koji su optuženi da su naručili ubojstvo Giulija Giaccija. Taj građevinar je likvidiran još 2000. godine, kada je ustrijeljen te su zubi smrskani čekićem, a posmrtni ostaci zatim rastopljeni u kiselini kako bi se svi dokazi o njegovom ubojstvu prikrili.

Ubojice su se pravili da su policajci prije nego što su ubili mladića
Atentat je bio neriješen dugi niz godina, a onda je jedan mafijaš koji je izašao iz klana Polverino i počeo svjedočiti u korist države za likvidaciju optužio Cammarotu i Nappija. Pritom je ustvrdio i da se radilo o zamjeni identiteta i da su zapravo tražili drugog čovjeka.

“Ciljali su čovjeka koji se zvao Salvatore, a za kojeg su bili uvjereni da je bio u vezi s Cammarotinom nećakinjom koja ovome nije bila po volji. Usto su mislili i da je član rivalskog mafijaškog klana. Rečeno im je da će taj čovjek biti na određenom mjestu u određeno vrijeme”, rekao je Alessandro Motta, odvjetnik koji zastupa obitelj Giaccio.

“Ubojice koje su mafijaški šefovi poslali pojavili su se pred Giaccijevom kućom odjeveni u policajce. Naredili su mu da uđe u automobil, ali su greškom uhvatili krivog čovjeka. Zadnje što im je rekao je bilo: ‘Pogriješili ste, ja sam iz dobre obitelji’, a oni su mu onda pucali u glavu”, dodao je odvjetnik. Ispričao je i kako je tijelo ubijenoga zatim odvezeno Cammaroti.

“On ga je izvukao iz automobila, udarao ga i šutirao, a onda su mu razbili zube, za slučaj da ih kiselina ne bi rastvorila”, opisao je. Ono što je ostalo od tijela na kraju je bačeno negdje na periferiji Napulja.

Obitelj traži najstrožu kaznu
Slučaj je nedavno riješio čovjek koji je postao svjedokom-pokajnikom te je odlučio surađivati s talijanskim tužiteljima. Zove se Roberto Perrone i policiji je kazao da je ubojstvo Giaccija bilo najmračniji trenutak njegove kriminalne karijere. Još gore mu je, kazao je, postalo kada je shvatio da su ulovili i ubili krivog čovjeka.

Giaccio je u trenutku ubojstva imao 26 godina i nikada nije bio kažnjavan. Uoči početka suđenja, Cammarota i Nappi su obitelji Giaccija ponudili svaki po 30.000 eura, a Cammarota je dodao i jedan stan. Obitelj je odmah odbila ponudu. Oni traže najstrožu kaznu, posebno zato što nikad nisu dobili sinovo tijelo.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide