Nepregledna kolona prosvjednika u Beogradu

Deseci tisuća Katalonaca na ulicama Barcelone, traže neovisnost
Photo credit: Canva

U Beogradfu i nizu drugih srpskih gradova održani su veliki prosvjedi pod nazivom “Srbija protiv nasilja”. Prosvjedi su održani kao reakcija na nedavna dva pokolja u toj zemlji. U prvom je, podsjetimo, 13-godišnji učenik u školi u Beogradu hicima iz pištolja ubio osmero svojih kolega i domara škole. U drugom je 21-godišnjak u Mladenovcu i okolici hicima iz automatske puške ubio osmero ljudi. 

Organizatori: Okupilo se oko 50 tisuća ljudi
Građani i predstavnici opozicije okupili su ispred zgrade parlamenta, gdje su pročitani zahtjevi vladi, a potom su krenuli u mirnu šetnju do vlade. Nitko iz opozicije nije govorio na skupu. Organizatori procjenjuju da se okupilo oko 50.000 ljudi te najavljuju da će Srbija stati ukoliko vlada ne ispuni njihove zahtjeve do petka, prenosi Index

Istaknuto je nekoliko zahtjeva čiji je cilj, kako se navodi, smanjenje razine nasilja u Srbiji. Prije svega od vlasti se traže smjena rukovodstva REM-a (regulatorno tijelo za medije) i Radiotelevizije Srbije te oduzimanje nacionalne frekvencije prorežimskim televizijama Pink i Happy, kao i zabrana tabloida koji promoviraju nasilje. Traži se i smjena ministra policije Bratislava Gašića i ravnatelja Sigurnosno-informativne agencije Aleksandra Vulina.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide