Njemačka uvrstila Hrvatsku među visokorizična područja

Njemačka uvrstila Hrvatsku među visokorizična područja

Njemačka je Hrvatsku, zbog velikog broja novozaraženih koronavirusom, uvrstila u visokorizična epidemiološka područja, što sa sobom donosi stroža pravila pri povratku u Njemačku.  

Državni epidemiološki institut Robert Koch Hrvatsku je proglasio područjem visokog epidemiološkog rizika, a ova odluka na snagu stupa u nedjelju.  Kao područja visokog rizika se smatraju ona u kojima se sedmodnevna incidencija neko vrijeme nalazi iznad vrijednosti od 200, što je slučaj s Hrvatskom.   Do sada je Hrvatska slovila kao rizično područje, donosi Večernji.

Uvrštavanje na listu visokorizičnih područja za povratnike u Njemačku iz Hrvatske donosi stroža pravila. Tako će ubuduće povratnici iz Hrvatske već na ulazu u Njemačku biti dužni pokazati negativni test na koronavirus, koji nije stariji od 48 sati.

Do sada je test mogao biti obavljen i nakon povratka u Njemačku.

I nadalje vrijede pravila o obaveznoj desetodnevnoj samoizolaciji koju je moguće prekinuti negativnim testom nakon pet dana. Prije tjedan dana je Istarska županija kao posljednja skinuta s liste područja u Hrvatskoj koja nisu rizična. U petak su pored Hrvatske i Turska, Ukrajina i Armenija proglašeni visokorizičnim područjem.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide