Njemačka za vrijeme Eura uvodi pojačane granične kontrole

Njemačka za vrijeme Eura uvodi pojačane granične kontrole
ilustracija

HRT javlja da će Njemačka uvesti privremene granične kontrole tijekom Europskog nogometnog prvenstva. Ministrica unutarnjih poslova, Nancy Faeser, izjavila je kako su ove mjere dio pojačanih sigurnosnih napora uoči Eura koji počinje 14. lipnja.

Očekuje se da će prvenstvo privući 2,7 milijuna navijača na stadione i do 12 milijuna posjetitelja na razne javne događaje diljem Njemačke. “Za Euro dodatno udružujemo snage sigurnosnih tijela i pripremamo se za moguće prijetnje”, rekla je Faeser za novine Rheinische Post. “Tijekom turnira provodit ćemo privremene granične kontrole na svim njemačkim granicama kako bismo spriječili ulazak potencijalno nasilnih aktera,” dodala je.

Ove mjere uslijedile su nakon napada na koncertu u Moskvi, u kojem je ubijeno najmanje 139 ljudi, a 180 ih je ranjeno. Napad su zapadne obavještajne službe povezale s militantnom skupinom Islamska država, a Francuska je nakon toga podigla razinu upozorenja na terorističke prijetnje na najvišu razinu.

Njemačka već provodi privremene kontrole na granicama s Poljskom, Češkom, Austrijom i Švicarskom u sklopu borbe protiv krijumčara migranata.

Izvor: hrt.hr

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide