Njemački automobilski div obustavlja proizvodnju svog najpopularnijeg modela

Photo Credit: REUTERS

DPA smatra da će i proizvodnja ostalih modela biti ugrožena zbog nedostatka komponenti motora.Prenosi: poslovni.hr

Njemački proizvođač bio je prisiljen privremeno obustaviti proizvodnju svog najprodavanijeg modela T-Roc, zbog nestašice dijelova uzrokovane poplavama u Sloveniji.

Prema službenim rezultatima prodaje, Volkswagen T-Roc nije samo najprodavaniji automobil njemačke tvrtke na europskom tržištu već i jedan od najpopularnijih automobila u Europi uopće.

S obzirom na tu činjenicu, sasvim je jasno da čelnici Volkswagena nisu previše sretni što su morali privremeno zaustaviti proizvodnju T-Roca u tvornici Autoeuropa koja se nalazi u portugalskom gradu Setubalu.

Volkswagen je prošle godine proizveo 231.000 modela T-Roc, a špijunske fotografije otkrile su da je druga generacija na opsežnim testiranjima. Proizvođač iz Wolfsburga već je najavio da će T-Roc biti među posljednjim novim automobilima koji će biti u ponudi s motorima s unutarnjim izgaranjem.

DPA smatra da će i proizvodnja ostalih modela biti ugrožena zbog nedostatka komponenti motora. Vjeruje se da su poplave u Sloveniji pogodile dobavljača koji proizvodi dijelove za T-Roc. S obzirom na to da ovaj crossover C-segmenta dijeli MQB platformu s mnogim drugim Volkswagenovim vozilima, postoji rizik da bi ta sudbina mogla zadesiti i druge serijske automobile.

 

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide


Prenosi: poslovni.hr