Novi Disneyjev hit crtić zabranjen u 14 zemalja zbog gej poljupca

Photo credit: Screenshot: Disney/Index.hr

Walt Disney Co nije uspio dobiti dopuštenje za prikazivanje svog novog Pixarovog filma “Lightyear” u 14 bliskoistočnih i azijskih zemalja zbog istospolnog poljupca, a upitno je hoće li se prikazivati i u Kini. 

Producentica filma “Lightyear” rekla je za Reuters da su vlasti u Kini zatražile rezanje pojedinih scena, što je Disney odbio napraviti, a ona je pretpostavila da se film ni ondje neće prikazivati.

“Lightyear” je nastavak Pixarove hvaljene franšize “Toy Story”. Najnoviji film prati avanture poznatog Buzza Lightyeara, međutim zabranjen je u raznim zemljama Bliskog istoka, uključujući Saudijsku Arabiju, Kuvajt i Ujedinjene Arapske Emirate.

Navodno je odluka povezana sa scenom istospolnog poljupca. Naime, Buzzova bliska prijateljica Hawthorne se oženi drugom ženom, a jedna scena uključuje njihov kratki poljubac.

“Prekršeni standardi medijskog sadržaja”
Ujedinjeni Arapski Emirati su poručili da je veza para prekršila standarde medijskog sadržaja u toj zemlji. Homoseksualnost se smatra kriminalom u mnogim zemljama Bliskog istoka.

Disney od kineskih vlasti nije dobio odgovor hoće li dopustiti film u kinima, rekao je producent filma “Lightyear” Galyn Susman. No dodao je da filmaši neće mijenjati film. Kina je u prošlosti odbijala druge prikaze homoseksualnosti na ekranu, donosi Index.

“Nećemo ništa izrezati”
“Nećemo ništa izrezati, pogotovo nešto tako važno kao što je ljubavna i inspirativna veza koja Buzzu pokazuje što mu nedostaje zbog odluka koje donosi, tako da to neće biti izrezano”, rekla je Susman.

Kina nije “make or break” tržište za Pixar, rekao je jedan izvor iz filmske industrije. Samo je tri posto zarade na kino blagajnama za “Toy Story 4”, koji je zaradio više od milijardu dolara, stiglo iz Kine.

“Lightyear” bi trebao biti u kinima u Sjedinjenim Državama i Kanadi u petak.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide