Borba za prava i inkluzija: Obilježavanje Svjetskog dana svjesnosti o autizmu 2024. u svijetu digitalne pristupačnosti

Obilježavanje Svjetskog dana svjesnosti o autizmu 2024.
Ilustracija

Prema informacijama koje navodi Index.hr, Suzana Rešetar, majka dječaka s autizmom i predsjednica udruge Sjena, podijelila je s javnošću svoju borbu za prava svog sina Ivana. Nakon petnaest godina čekanja na rehabilitaciju, Ivano bi uskoro mogao ostati bez nje zbog, kako Suzana opisuje, traljavog nalaza. Njezina odlučnost da se bori za Ivana dovela ju je sve do premijera Andreja Plenkovića, u nadi da će privući pozornost na probleme s kojima se suočavaju obitelji djece s autizmom.

Ovaj emotivni apel dolazi uoči Svjetskog dana svjesnosti o autizmu, koji se obilježava 2. travnja s ciljem podizanja svijesti o autizmu i poticanja inkluzije osoba s autizmom u društvu. Ove godine, tema je “Uključivanje u digitalni svijet”, fokusirajući se na važnost digitalne pristupačnosti i inkluzije za osobe s autizmom. Piše UN.org, 2024. godina donosi prvi pokušaj da se pruži globalni pregled stanja s perspektive samih osoba s autizmom, sa značajnim naglaskom na implementaciju Ciljeva održivog razvoja (SDGs) kako bi osobe s autizmom mogle napredovati.

Suzana Rešetar svojim postupcima inspirira na akciju, dok Svjetski dan autizma služi kao podsjetnik na važnost zajedničke borbe protiv predrasuda i diskriminacije prema osobama s autizmom. Kroz sudjelovanje u manifestacijama, edukaciju i poticanje inkluzivnog društva, svatko od nas može doprinijeti stvaranju svijeta u kojem osobe s autizmom mogu živjeti punim plućima i ostvariti svoj puni potencijal.

Svaka priča kao što je Suzanina i svako obilježavanje poput Svjetskog dana autizma podsjećaju nas na važnost prihvaćanja, razumijevanja i podrške osobama s autizmom. Zajedno možemo graditi društvo koje cijeni različitosti i omogućava svima da doprinesu svojim jedinstvenim sposobnostima i talentima.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide