Od danas je u Njemačkoj legalno pušenje trave

Od danas je u Njemačkoj legalno pušenje trave
Ilustracija

Njemačka otvara novo poglavlje – legalizacija kanabisa mijenja pravila igre

Prema informacijama koje navodi Tportal, Njemačka je ušla u povijesni trenutak legalizacije kanabisa, dopuštajući odraslim osobama pušenje trave na javnim mjestima uz određena ograničenja. Nakon desetljeća rasprava i dugotrajnih parlamentarnih debata, Bundesrat je dao zeleno svjetlo zakonu koji omogućava držanje do 50 grama kanabisa kod kuće i nositi do 25 grama vani. Sada, pušenje trave je dopušteno osim na igralištima, školama, sportskim objektima, i u blizini ulaza u te objekte.

Značajan broj ljudi okupio se kod Brandenburških vrata kako bi proslavio stupanje na snagu ovog zakona, označavajući trenutak slobode i olakšanja, posebno za članove Njemačkog udruženja konoplje.

S druge strane, izvor poput Bilda kritizira zakon, navodeći da ne rješava glavne probleme poput utjecaja na crno tržište i nedorečenosti oko vožnje pod utjecajem kanabisa. Kritike se također odnose na kratko vrijeme implementacije i moguće probleme s provođenjem u praksi, uključujući pitanje kako će policija i pravosuđe rukovati s novim pravilima.

Ovaj potez dočekan je s oduševljenjem među korisnicima, ali i s oprezom od strane oporbe i nekih sektora društva koji upozoravaju na potencijalne negativne posljedice. Ministar zdravstva Karl Lauterbach izrazio je stav da je trenutna situacija s porastom potrošnje kanabisa među mladima neodrživa, dok se oporbeni glasovi poput Simone Borchardt iz CDU-a javno protive.

Legalizacija u Njemačkoj stvara nova pravila igre, ne samo za konzumente i pravosuđe već i za policiju koja će se morati prilagoditi novim regulativama. Pitanja poput kontrole vožnje pod utjecajem i prilagodba zakonodavstva na ovu promjenu još uvijek su otvorena. 

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide