Od srijede u Sloveniji strože mjere

Od srijede u Sloveniji strože mjere

Slovenija je zaoštrila protuepidemijske mjere pa će od srijede 15. rujna tzv. PCT uvjet, što znači da su osobe preboljele covid-19, da su cijepljene ili imaju negativan test na koronavirus, biti obvezan za sve zaposlenike koji su u kontaktu sa strankama i za korisnike njihovih usluga, piše Večernji.

Osim toga zaštitne maske morat će nositi svi u zatvorenom prostoru, kao i na otvorenom ako se ne može osigurati odgovarajuća fizička udaljenost među prisutnima. Uvjet PCT-a također moraju ispuniti i svi korisnici usluga koji, ako nisu cijepljeni ili preboljeli covid, testiranje plaćaju sami. U novoj odluci vlade predviđeno je nekoliko iznimaka, od kojih je jedna hitna opskrba osnovnim životnim potrepštinama. PCT uvjet od srijede će se primjenjivati u zatvorskim ustanovama, popravnim domovima, azilima i centrima za strance, a od njega su izuzete osobe mlađe od 12 godina, te osobe koje ih doprate u školu ili vrtić.

Ovakva odluka vlade motivirana je željom da se što više ljudi cijepi prije vrhunca četvrtog vala epidemije koji se očekuje u listopadu.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Share on facebook
Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
29/09/2021, 02:00
Umag
 

Uglavnom oblačno
16°C
Subjektivno: 15°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 93%
Brzina vjetra: 11 km/h IJI
Naleti vjetra: 11 km/h
Izlazak sunca: 07:02
Zalazak sunca: 18:50