Otkrijte Gramatiku Zaborava na 25. Forumu Tomizza

Otkrijte Gramatiku Zaborava na 25. Forumu Tomizza

Ove godine slavimo četvrt stoljeća književnosti i kulture na Forumu Tomizza, koji će se održati od 22. do 25. svibnja u slikovitim gradovima Trstu, Kopru i Umagu.

Povijest susreta i bogatstvo programa

Forum Tomizza, poznat po svojoj dugogodišnjoj tradiciji povezivanja kultura i umjetnosti, ovogodišnji program nudi nešto za svakog ljubitelja književnosti. Pod temom “Gramatika Zaborava”, festival se bavi temama memorije, identiteta i kulturalnog nasljeđa kroz različite medije i pristupe. Učesnici će imati priliku uživati u bogatom programu koji uključuje književne itinerare, performanse, pjesničke nastupe i promocije knjiga.

Istaknuti događaji i sudionici

Posebno se ističe konvencija u Palazzo Pretorio u Trstu, gdje će govoriti Aljoša Pužar uz sudjelovanje poznatih europskih autora poput Diega Maranija iz Ferrare. Također, u Kopru će se održati predstavljanje knjige “Kavarna Italija” Jerneja Ščeka, a u Umagu će se odati počast Fulviju Tomizzi na Materadi, gdje će biti komemoracija na grobu ovog velikana.

Više od običnog festivala

Za one koji traže nešto više od klasičnih književnih događaja, tu je i niz kulturnih performansa kao što je koncert Katalene i Massima Silveria u prekrasnom ambijentu vrta Palače Gravisi u Umagu. Nemojte propustiti ni izložbu Maje Briski “The Fine Art of Forum Tomizza” koja se otvara na 23. svibnja u Loggia Vecchia u Trstu.

Povežite se s kulturom

Posjetite službenu stranicu Forum Tomizza za više informacija o detaljima programa i učesnicima. Ovo je idealna prilika da se uronite u bogatstvo kulturalne raznolikosti i umjetnosti koju nudi ovaj jedinstveni događaj. Vidimo se na 25. izdanju Foruma Tomizza – gdje umjetnost i kultura prelaze granice i spajaju svjetove.

Vezani dokument:
25. Forum Tomizza – PROGRAM

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide