Pentagon: Moguće je da vanzemaljci posjećuju naš sustav

Moguće je da vanzemaljci posjećuju naš Sunčev sustav i puštaju manje sonde, kao što to čini NASA u svojim misijama pri proučavanju drugih planeta, potvrdio je Pentagon u nacrtu svog izvješća, objavljenom prošli tjedan. 

Autori nacrta su Sean Kirkpatrick, direktor Pentagonovog Ureda za rješavanje anomalija u svim domenama (AARO), i Abraham Loeb, šef odjela za astronomiju Sveučilišta Harvard, a u izvješću se fokusiraju na fizička ograničenja neidentificiranih zračnih fenomena.

“Umjetni međuzvjezdani objekt potencijalno bi mogao biti matična letjelica koja ispušta mnogo malih sondi tijekom svog bliskog prilaska Zemlji, operativna konstrukcija koja se ne razlikuje previše od NASA-inih misija”, stoji u izvješću.

Nadalje, autori navode da bi te male sonde mogle biti odvojene od matične letjelice plimnom gravitacijskom silom Sunca ili sposobnošću manevriranja.

Inače, AARO je Pentagonov ured osnovan u srpnju 2022. i odgovoran je za praćenje objekata na nebu, pod vodom i u svemiru, kao i objekta koji bi eventualnom imali sposobnost premještati se iz jedne domene u drugu, prenosi Poslovni.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide