Pokušao autom proći kroz 2500 godina staro drvo pa ga oštetio

Photo credit: Screenshot: YouTube/TikTok

I oni avanturističkog duha pokušavaju vozilom doći do samog odredišta, bila to plaža, restoran u pješačkoj zoni ili prolaz kroz jedno od najstarijih stabala na američkom kontinentu. 

Upravo potonje napravio je u NP Redwood u Kaliforniji vozač Nissan Armade, koji je precijenio gabarite svojeg automobila i odlučio proći kroz pukotinu u stablu starom više od 2500 godina. Očekivano, gabaritni SUV je zapeo, ali vozača to nije obeshrabrilo. Nastavio je voziti Nissanom i na koncu uspješno izašao iz ovog tijesnog prirodnog tunela. I dok su ga drugi u čudu gledali, vozač se nagradio aplauzom, prenosi Index

Vozilo je na kraju minimalno oštećeno te će morati posjetiti servis. Isto vrijedi i za stablo koje je dobilo još jedan ožiljak. Nakon objave videa mnogi su reagirali negativnim komentarima na račun vozača. “Briga me za auto, neka ga razvali, žao mi je stabla jer ga jedan idiot ovako uništava”, jedan je od komentara.

Drugi su pak konkretniji i pozivaju policiju da ga propisno kazni. Također, mnogi mu savjetuju da kupi vozilo manje od kuće ako misli njime voziti ovakvim predjelima i prolazima. 

Recimo i kako ovo drvo sekvoje nosi ime “Svetište”, a nalazi se u privatnom vlasništvu. Jedno je od tri sekvoje u tom području s pukotinom dovoljno velikom da se kroz nju može proći. Doduše, ne u ovako velikom automobilu. Tko zna, možda ubuduće naprave mini zaobilaznicu za ova sve veća vozila. 

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide