Poskupljuje skijanje u Austriji

skijanje-eurostar
Photo credit: Canva

Ove godine će turistima koji idu u Austriju trebati još više novaca jer će cijene karata za žičare u nekim skijaškim regijama poskupjeti više od 10 posto zbog sve većih troškova energije. 

Predstavnici operatera žičara u nekoliko regija u zemlji očekuju prosječni porast cijena od osam posto u nadolazećoj sezoni, pokazuje istraživanje austrijske novinske agencije APA-e, a prenosi Poslovni.

No taj porast je još uvijek niži od stope inflacije koja je u rujnu iznosila 10,5 posto, rekao je predstavnik industrije Franz Horl iz Gospodarske komore.

U najvećem austrijskom skijaškom području, St. Antonu u pokrajini Tirol, dnevna karta koštat će 67 eura ove zime u odnosu na 61 euro prošle godine.

Cijene ulaznica u glavnim zimskim sportskim centrima u pokrajini Salzburg rast će između 6,5 i 11 posto.

“Nakon dvije godine pandemije, troškovi energije novi su izazov za skijališta”, rekao je Helmut Holzinger, voditelj operatera žičara Hinterstoder i Wurzeralm u Gornjoj Austriji.

Najavljeni su planovi uštede električne energije, primjerice usporavanjem žičara.

No poduzimanje mjera je balansiranje, rekao je predstavnik industrije Horl. Isključivanje grijanja sjedala u žičarama ili ograničenja noćnog skijanja teško je provesti, smatra Horl jer bi to značajno utjecalo na kvalitetu zimskog sportskog iskustva.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide