Preko Facebooka kupio fotelju za 45 eura i prodao ju za skoro 80 000

Photo credit: Justin Miller

Nakon razmjene, Miller je bio znatiželjan i odlučio je više saznati o svojoj novoj stolici 

Justin Miller ima dobro oko za dizajn. I to mu se nedavno uvelike isplatilo. Kao stilist za dizajn doma, svaki dan provodi malo vremena na Facebook Marketplaceu u potrazi za zanimljivim otkrićima. U veljači mu je za oko zapela zapuštena kožna stolica koju je obitelj na Beverly Hillsu prodavala za 45,56 eurs i odlučio ju je ugrabiti, piše Dom i Dizajn

“Kad sam prvi put vidio stolicu, svidjela mi se boja kože i mislio sam da ima stvarno zanimljiv oblik”, rekao je Miller. “Dok sam slao poruku prodavaču da dogovorimo vrijeme preuzimanja stolice, rekla je nešto u stilu ‘Ako popraviš stolicu, puno će vrijediti‘.”

Nakon razmjene, Miller je bio znatiželjan i odlučio je više saznati o svojoj novoj stolici. A brza pretraga na internetu rekla mu je da bi njegova kupnja od skoro 50-ak eura mogla vrijediti i do 100.000 dolara. Ono što je Miller otkrio jest da je njegov pronalazak rijetka stolica s visokim naslonom poznatog danskog dizajnera namještaja Fritsa Henningsena.

Poznat po svom perfekcionizmu i predanosti stvaranju ručno izrađenih komada, Henningsen ima posvećene sljedbenike među ljubiteljima dizajna. Ispostavilo se da Millerova stolica datira iz otprilike 1935. godine i da je samo jedna od 50 ikada napravljenih. Nakon što je svoje otkriće objavio na TikToku, poslušao je savjet u komentarima i kontaktirao Sotheby‘s.

Aukcijska kuća bila je jako zainteresirana za Millerov stolac i bila je voljna obaviti potrebne popravke kako bi ga stavila na dražbu. Dakle, Miller je svoju stolicu poslao u New York i strpljivo čekao dok nije došlo vrijeme za prodaju. Taj dan došao je početkom lipnja, kada je stolica bila dio aukcije Sotheby‘s Important Design.

Tijekom tri minute, uslijedio je rat licitacija, pomičući cijenu iznad prvotne procjene od 27 334 do 45 557 eura. Na kraju je Millerova stolica prodana za 77 447 eura.

Miller će mudro koristiti svoju zaradu. Kupiti neke sitnice za sebe, a ostatak staviti u ušteđevinu koju će koristiti u budućnosti za predujam za kuću. Cijelo iskustvo bilo je vrlo korisno i samo je potaknulo Millera da nastavi kupovati na mreži i dokumentirati na TikToku.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide