Preminula je Sinead O'Connor

Photo credit: Facebook Sinead O'Connor

Umrla je irska pjevačica Sinead O’Connor, javlja Daily Mail. Imala je 56 godina. 

Postala je svjetska zvijezda 1990. svojom legendarnom obradom Princeove pjesme Nothing Compares 2 U. Uz ovu pjesmu je stvorila i druge hitove poput This is the Day, Thank You For Hearing Me, This is a Rebel Song i brojne druge. Tijekom svoje karijere je izdala 10 studijskih albuma, prenosi Index.  

Sinead je rođena u Dublinu 1966. godine u problematičnoj obitelji. Bila je jedno od petero djece Jacka i Marie O’Connor, koji su prekinuli kada je pjevačici bilo samo osam godina. Glazbenica je kasnije tvrdila da ju je majka zlostavljala dok je još bila dijete.

Godine 2018. prešla je na islam i izjavila da je ta religija “svjetlo njezinog života”.

“Želim ponosno objaviti da sam postala muslimanka. Bio je to prirodni zaključak mog inteligentnog teološkog putovanja. Sve svete knjige vode prema islamu. Imat ću i novo ime. Zvat ću se Shuhada”, govorila je tada glazbenica koja je još 1992. javno istupala protiv Vatikana kada je u emisiji Saturday Night Live pokidala sliku pape Ivana Pavla II.

Bila je i i politička aktivistica, a njezini stavovi o religiji, ženskim pravima, ratu i zlostavljanju djece često su izazivali kontroverze u Irskoj i svijetu. Tijekom karijere O’Connor je surađivala s mnogim glazbenicima te sudjelovala na brojnim dobrotvornim koncertima.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide