Pulska zračna luka otvara ljetnu sezonu letovima iz Rusije

Pulska zračna luka otvara ljetnu sezonu letovima iz Rusije

Od nedjelje, 25. travnja, ruska aviokompanija S7 Airlines obnovit će promet na liniji Moskva – Pula – Moskva. Ovaj će avioprijevoznik liniju iz Moskve obavljati iz zračne luke Domodedovo, prenosi Croatian Aviation. 

S7 će na ovoj redovnoj liniji do kraja svibnja prometovati jednom tjedno, nedjeljom, sa zrakoplovima tipa A320neo koji imaju kapacitet od 164 sjedala. S7 Airlines je dugogodišnji korisnik pulske zračne luke, na ovoj je liniji do 2010. godine prometovao i s većim zrakoplovima tipa Ilyushin IL-86, prenosi Index.

Drugi ruski avioprijevoznik, Nordwind Airlines, na liniji iz Moskve prema Puli (iz zračne luke Sheremetyevo) prometovat će od 28. travnja, također jednom tjedno do kraja svibnja.

Letovi ove kompanije najavljeni su svake srijede, na njima će prometovati zrakoplovi tipa B737-800, kapaciteta 189 putnika.

Dva spomenuta prijevoznika do kraja svibnja ponudit će više od 7.700 sjedala između Moskve i Pule.

Podsjećamo, ruski nacionalni avioprijevoznik najavio je uspostavljanje redovne linije između Moskve i Pule. Zrakoplovi bi na ovoj liniji trebali prometovati svakodnevno, već od 01. lipnja.

Uz najavljene dvije linije iz Moskve, pulska zračna luka trenutno ima potvrđene letove domaćih avioprijevoznika na linijama unutar Hrvatske (Croatia Airlines i Trade Air), a uskoro se očekuje početak prometovanja njemačke Lufthanse na liniji prema Frankfurtu.

U 2020. godini pulska je zračna luka imala 78.832 putnika, što je pad od 89,70% u odnosu na prethodnu godinu, kada je kroz ovu zračnu luku prošlo ukupno 765.508 putnika.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide