Sinoć oluja protutnjala Slovenijom, popraćena strašnom tučom

Photo credti: Screenshot Facebook Watch

Nevrijeme je oko 21:30 stiglo nad Sloveniju. Slovenski mediji pišu kako je riječ o vrlo jakoj oluji. Stigla je do zapadne Slovenije iz smjera Italije, praćena jakim vjetrom i tučom. Nevrijeme je prvo oko 21 sat zahvatilo Gorišku, a potom je došlo nad središnju i istočnu Sloveniju pri čemu je promet bio otežan. 

Kako je na slovenskom Pop TV-u rekao meteorolog Brane Gregorčič, snažno nevrijeme brzo se iz dijela Slovenije uz talijansku granicu premjestilo u unutrašnjost Slovenije, prema procjenama brzinom od čak 100 kilometara na sat. Sa sobom je donijelo vrlo jake udare vjetra, brojne udare munja i pljuskove. Prema njegovim procjenama, može se očekivati i burna noć, prenosi Index

Zbog velike vjerojatnosti guste tuče, jakih udara vjetra i vrlo jakih pljuskova, slovenska meteorološka služba Arso proglasila je crveni stupanj opasnosti. Slovenski portal Meteoinfo upozorio je u ažuriranoj večernjoj prognozi da se zapadnoj Sloveniji ubrzano približava vrlo jaka olujna ćelija koju će vjerojatno pratiti jak vjetar i lokalno vrlo gusta tuča.

“Snažna superćelijska oluja pogodila je slovensku granicu kod Nove Gorice iz Italije, praćena orkanskim udarima vjetra, jakim pljuskovima i lokalno vrlo velikom tučom. Oluja će se kretati prema središnjoj Sloveniji. Sklonite se i pobrinite se za svoju sigurnost!” dodaje Meteoinfo.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide