Talijana nasmrt zgnječile tisuće golemih kolutova sira

Photo credit: Canva

74-godišnji Giacomo Chiapparini je nasmrt zgnječen tisućama golemih kolutova tvrdog sira, od kojih svaki teži oko 40 kg. Tragedija se dogodila nakon što se jučer slomila polica u njegovom skladištu u Lombardiji na sjeveru Italije, stvarajući domino efekt u kojem je srušeno tisuću kolutova, objasnio je za AFP vatrogasac Antonio Dusi. 

“Urušavanje je zvučalo kao grmljavina”
Dodao je da su spasioci “morali ručno pomicati sireve i police” te kako im je “trebalo oko 12 sati” da konačno pronađu tijelo stradalog muškarca, prenosi Guardian. U skladištu, smještenom u gradiću Romano di Lombardia u blizini Bergama, nalazilo se 25.000 kolutova Grana Padana, tvrdog sira koji podsjeća na parmezan i vrlo je popularan u Italiji, prenosi Index

Neki od kolutova navodno su pali s visine od oko 10 metara, a lokalni stanovnik rekao je talijanskim medijima da je urušavanje zvučalo “kao grmljavina”. Prouzročena gospodarska šteta procijenjena je na 7 milijuna eura. Govoreći za talijanske medije, susjed je Chiapparinija opisao kao “velikodušnog” čovjeka.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide