Tisuće električnih automobila trunu na livadi

Photo credit: Screenshot YouTube

Kineska autoindustrija je od sporednog igrača koji sanja o rezervnoj klupi izrasla u globalnu velesilu, a u domeni električnih vozila je u samom vrhu. 

Nagli rast tek je privremeno usporila pandemija, a onda je u posljednjih godinu i nešto više uslijedio strmoglavi rast koji Zapad više i ne može pratiti. Beskompromisni Kinezi su stvorili konkurentne proizvode, a u svojoj borbi spremni su na sve. Pritom nedavno objavljeni video pokazuje koliko daleko su doista spremni ići, donosi Index

Video donosi snimku dronom koja prikazuje nepreglednu površinu ispunjenu tisućama električnih vozila. Snimljeni su napušteni auti u jednom od okruga Hangzhoua, glavnog grada provincije Zhejiang na istoku Kine. Ne samo da su ti automobili napušteni već nikad nisu ni stigli do prodaje. A navodno nisu ni bili tome namijenjeni.

Među tim automobilima naziru se modeli Geely Kandi K10 EV, Neta V i BYD e3. Iako se izvana vidi da stoje već poprilično vremena, pogled u kabinu otkriva kako se radi o netaknutim primjercima koji vjerojatno nikad nisu voženi. A razlog za ovako ‘besmisleno’ štancanje automobila su navodno težnje da se uhvate vladini poticaji i popne na ljestvicama prodaje.

Kako tvrdi YouTuber Winston Sterzel, kineski proizvođači registriraju automobile i tvrde da su ih prodali, a sve kako bi pokazali odlične brojke i tako dobili subvencije vlade.

Zanimljivo je da ovo nije izolirani slučaj, kao i da ova praksa nije strogo vezana za autoindustriju Naime, ista stvar dogodila se 2017. godine s električnim biciklima čija je proizvodnja u jednom trenutku nadmašila potražnju.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide