Tornado u Sloveniji, brzina bila veća od 100 km/h

Photo credit: Facebook

Nevrijeme je sinoć pogodilo sjeverozapadni dio Slovenije, a stvaralo je neugodnosti i na istoku, dok se nad Ilirskom Bistricom na jugu zemlje razvio tornado. Snažne oluje premještaju se cijelom zemljom prema istoku, javili su slovenski mediji. Nije isključena ni mogućnost tuče. Ponegdje su obilne oborine praćene jakim vjetrom. U Rogaškoj Slatini je u posljednjih sat vremena izmjeren udar vjetra brzine 53 kilometra na sat. 

Zbog nevremena vatrogasci su intervenirali u nekoliko općina, među ostalim u pomoć su priskočili i na Bledu, Tržiču, Radovljici Slovenskim Konjicama, Rogaškoj Slatini, Dupleku i Murskoj Soboti. Brojne intervencije zabilježene su i na području Ilirske Bistrice gdje se razvio tornado, objavila je slovenska Agencija za okoliš Arso na Facebooku, prenosi Index

Najjači udar vjetra bio je 107 km/h
Vidio se široki vrtlog unutar kojeg su bili i vrlo jaki manji vrtlozi promjera od nekoliko metara. Srećom, to je trajalo samo nekoliko minuta, navodi Arso. Na meteorološkoj postaji Koseze kod Ilirske Bistrice zabilježen je najjači izmjereni udar vjetra brzine 107 kilometara na sat.

Policijska uprava Kranj priopćila je da su bledski policajci oko 18:30 obaviješteni da je na turistički vlak palo stablo. U vlaku je bilo još četvero putnika, a u incidentu nitko nije ozlijeđen, ali je nastala materijalna šteta na vozilu. Arso je procijenio da će se atmosfera postupno smiriti u drugoj polovici noći.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide