Tragedija na autocesti u Bugarskoj

Tragedija na autocesti u Bugarskoj
Photo Credit: Dimitar Kyosemarliev/AFP

Nadležna tijela u Bugarskoj provode očevid na mjestu strašne prometne nesreće u kojoj je poginulo 46 osoba, koja se dogodila nakon što se na autocesti Struma iz Sofije prema Blagoevgradu zapalio autobus sjevernomakedonskih registarskih tablica, javlja Jutarnji

Prema informacijama koje prenose makedonski mediji, nesreću je preživjelo šest odraslih osoba i 17-godišnja djevojka.

Kako je izjavila dr. Maja Argirova iz Klinike za opekline u bolnici u Sofiji, nitko od njih nije u životnoj opasnosti. Jedna osoba upućena je na Kliniku za traumatologiju.

Premijeri Bugarske i Sjeverne Makedonije, Stefan Janev i Zoran Zaev odmah su se uputili na mjesto nesreće. U društvu Zaeva su i ministar zdravstva Venko Filipče te ministar vanjskih poslova Bujar Osmani.

“Imamo informaciju da je među putnicima bilo 12 maloljetnika, a ostali su između 25 i 30 godina. Znamo da su se vraćali iz Turske, rekao je Zaev.

Sjevernomakedonski ministar zdravstva Filipče također je posjetio preživjele putnike. Rekao je da su neki od njih imali posjekotine jer su razbili stakla i skočili sa stražnje strane autobusa. Jedan od preživjelih ima prijelome.

Bugarski ministar unutarnjih poslova Bojko Raškov, koji je zajedno s bugarskim premijerom stigao na mjesto nesreće, izjavio je da će uzrok nesreće biti poznat nakon okončanja istrage.

Autobus je uništio zaštitnu ogradu na autocesti, a vrlo je moguće da je do požara došlo prilikom kontakta autobusa sa zaštitnom ogradom, rekao je Raškov.

Kao moguće uzroke nesreće autobusa ravnatelj bugarske policije Borislav Sarafov naveo je „grešku vozača ili za sada neutvrđenu tehničku neispravnost“ vozila.

Bugarska ne pamti ovako tešku prometnu nesreću. Mediji izvještavaju da se 1996. godine dogodila autobusna nesreća u kojoj je poginulo 16 ljudi, dok još nisu imali autocestu.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Share on facebook
Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
05/12/2021, 09:45
Umag
 

Oblačno
10°C
Subjektivno: 8°C
Trenutni pritisak: 1000 mb
Vlažnost: 93%
Brzina vjetra: 11 km/h JI
Naleti vjetra: 11 km/h
Izlazak sunca: 07:30
Zalazak sunca: 16:23