U Grčkoj gori deveti dan zaredom

Šumski požari u sjeveroistočnoj Grčkoj u blizini granice s Turskom nastavili su gorjeti deveti dan zaredom. Uvjeti za vatrogasce vrlo su teški i još nema nade da će se vatra obuzdati, rekao je Dimitris Petrovich, zamjenik guvernera regije. Očekuje se da će se smjer vjetrova promijeniti i plamen bi se mogao još više proširiti. Šume u području Dadia su netaknute šume koje su namjerno ostavljene prirodnima i nisu sječene. To sada otežava gašenje požara. 

Pronađeno dvadeset izgorenih tijela
Regionalne vlasti obnovile su pozive za veći broj vatrogasaca. Oko 74.000 hektara izgorjelo je na sjeveroistoku Grčke, od čega 13.000 samo u nacionalnom parku Dadia, izvijestili su grčki mediji. Europska komisija opisala ga je kao najveći pojedinačni požar u povijesti Europske unije. U utorak su u Evrosu pronađena pougljenjena tijela 18 osoba za koje se vjeruje da su migranti. U petak su otkrivena još dva tijela, donsoi Index

Šumski požari nastavili su gorjeti i u drugim dijelovima zemlje, ali je većina požara stavljena pod kontrolu tijekom vikenda. Požari koji su sada pod kontrolom uključuju one sjeverozapadno od Atene i otoke Andros i Eubeju. Grčke vlasti priopćile su da se ukupni rizik od šumskih požara smanjio u usporedbi s prošlim tjednom.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide