U slovenskim toplicama se utopilo dijete, pola sata ga pokušavali oživjeti

Photo credit: Canva

Sloveniju potresa tragedija u kojoj je život izgubilo dijete u jednima od poznatijih slovenskih toplica Terme Ptuj. 

Kako pišu Novice, dijete se utopilo na jednom od bazena u Termama. Spasioci su primijetili da je dijete staro oko sedam godina potonulo ispod površine vode. Izvukli su ga te su ga pokušali reanimirati do dolaska hitne pomoći, prenosi Index.

Oživljavanje djeteta trajalo je oko pola sata te je nakratko stabiliziran i kolima hitne pomoći prevezen u bolnicu, no unatoč naporima liječnika preminuo je, izvijestila je mariborska policija.

Terme Ptuj večeras su se oglasile i izrazile veliko žaljenje zbog nesreće, kao i sućut obitelji stradalog dječaka. Priopćili su kako su nadležnim službama predali svu dokumentaciju, između ostalog i uvjerenje o osposobljenosti spasioca na bazenima za reanimaciju te uvjerenja o edukaciji svih djelatnika na bazenima.

Policiji je predana i dokumentacija o tehničkom pregledu kojim je jasno utvrđeno da je kupalište tehnički bilo bez ikakvih problema. Terme Ptuj su navele i da raspolažu najvišim sigurnosnim standardom kvalitete i sigurnosti – ISO 9001, u sklopu kojeg provode i mjere sigurnosti kupača, kao i konstantno usavršavanje spašavatelja na bazenima.

Slučajem se bavi policija koja ga zasad vodi kao sumnju na uzrokovanje smrti iz nehaja, a o slučaju su obaviješteni i zamjenica nadležnog državnog odvjetnika te istražni sudac, kao i Inspektorat za prevenciju prirodnih i drugih nesreća.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous
Next