Uredska biljka im narasla 180 metara i zauzela cijeli radni prostor

Photo credit: Canva

Nekoć uredska biljka u teglici, koja je trebala osvježiti prostor, izrasla je u 180-metarski bršljan i raširila se po čitavom uredu britanske firme “Protective Solutions”. Biljka se raširila do te mjere da su je zaposlenici zakvačili po stropu, zidovima, a neki su bršljanom ukrasili i svoje monitore, piše Telegram

U ured je stigla prije 14 godina, a stvar je otišla toliko daleko da ovaj bršljan danas ima i svoj sponzorski ugovor. Raste i do 15 centimetara mjesečno, a proteže se čitavim uredom ove kompanije koja se bavi pakiranjem.

Allie Brennan, osnivačica tvrtke koja je i donijela biljku u ured, kaže kako bršljan preferira prirodno svjetlo, ali da se širi i u tamnijim dijelovima prostorije. “Nastojimo ga držati dalje od stolova, tako da nam ne smeta, ali držimo ga po monitorima. Više ne možemo zamisliti ured bez bršljana”, rekla je.

‘Pitaju nas je li pravi’
“Klijenti nas znaju pitati je li pravi ili umjetni, ali ne znamo gdje bismo uopće mogli nabaviti ovoliki umjetni bršljan”, dodala je Brennan. Kaže da je biljka vrlo laka za održavanje koja ne zahtijeva puno vode. Ovaj uredski bršljan ima i sponzorski ugovor s vrtlarskom kompanijom Gardening Naturally, prenosi The Telegraph.

Budući da ured nije bio prazan ni u vrijeme pandemije koronavirusa, biljka ni tada nije bila zanemarena. Iako gospođa Brennan vjeruje da će jednoga dana ipak morati “donijeti mačete u ured”, ističe kako svi djelatnici vole zelenilo. Dodala je i kako se bršljan mijenja svakodnevno pa je ponekad i “zastrašujuće” vidjeti ga u novim izdanjima.

Inače, bršljan je biljka iz porodice brestanjevki ili bršljanovki (Araliaceae) kojoj pripada 17 vrsta zimzelenih penjačica i puzavica. U Hrvatskoj je prisutna samo jedna vrsta, obični bršljan.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide