Zavirite u svijet mašte na Međunarodni dan dječje knjige!

Zavirite u svijet mašte na Međunarodni dan dječje knjige!
Ilustracija

Zavirite u svijet mašte na Međunarodni dan dječje knjige!

Prema informacijama koje navodi portal Knjižnice grada Zagreba – KGZ, 2. travnja neje običan dan u kalendaru ljubitelja knjiga i najmlađih čitatelja. Naime, tada se obilježava Međunarodni dan dječje knjige, datum posvećen čaroliji čitanja i neiscrpnoj moći dječje mašte. Na taj se dan slavi rođendan legendarnog Hansa Christiana Andersena, ali i osmi rođendan nacionalne kampanje “Čitaj mi!”, koja mališane od najranije dobi uvodi u svijet knjiga.

Svake godine, ovaj dan obasja svijet novim temama i aktivnostima, a ovogodišnji pokrovitelj, američka sekcija IBBY-a, donosi nam poruku “Glazba riječi” koju je osmislila čuvena spisateljica za djecu, Margarita Engle. Ovogodišnji slogan “Imaginiraj s nama” poziva na kreativnost i zajedničko kreiranje maštovitih svjetova.

Piše KGZ, kako možete učiniti ovaj dan posebnim? Počnite s čitanjem naglas vašim mališanima barem 15 minuta dnevno. Posjet knjižnici ili kupovina nove knjige kao poklona samo su neki od načina kako možete obogatiti dječju ljubav prema knjigama. Zašto ne biste priredili i obiteljsko popodne čitanja ili se upustili u kreativne projekte inspirirane omiljenim pričama?

Uključivanje djece u odabir knjiga i stvaranje ugodnog ambijenta za čitanje ključni su za razvijanje trajne strasti prema knjigama. Neka Međunarodni dan dječje knjige bude prilika za sve nas da zavirimo u svijet mašte i kreativnosti, dijeleći radost čitanja s najmlađima. Ne zaboravite, čitanje nije samo putovanje u nepoznato, već i most prema novim svjetovima, mašti i snovima.

Uz sve ove inspirativne savjete i ideje, pozivamo vas da zaronite dublje u čaroliju ovog posebnog dana i saznate više na KGZ. Pustite mašti na volju i zajedno s nama proslavite dan kada su knjige i čitanje u središtu pažnje!

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide