Zbog loše kvalitete mora, zabranjeno kupanje na dvije plaže na Jadranu

Photo credit: Canva

Na ovim kupalištima istaknuta je crvena zastava, kao simbol zabrane kupanja na istima. Institut za biologiju mora je također priopćio da je u općini Bar morska voda na šest plaža bila odlične kvalitete, na pet dobre, a na dvije zadovoljavajuće kvalitete, prenosi Poslovni.

U općini Herceg Novi ispitana je voda na ukupno 21 lokacije, od čega je na njih 7 ona bila odlične, na 8 dobre, a na 6 zadovoljavajuće kvalitete. 

U Kotoru na 8 lokacija voda je bila odlične, na 2 dobre, a na 4 zadovoljavajuće kvalitete. Na području općine Tivat, voda je bila odlične kvalitete na 8 ispitivanih lokacija, dok je na jednoj lokaciji ona bila dobre kvalitete.

Kada je u pitanju općina Ulcinj, od ukupno 18 lokacija na kojima se realizira Program praćenja sanitarnog kvaliteta, morska voda je bila odlične kvalitete na njih 17, a dobre na jednoj lokaciji.

Analize su pokazale da je morska voda bila odlične kvalitete na 29, a dobre na 3 lokacije u općini Budva.

“Podaci o realiziranim ispitivanjima dostavljeni su i državnom inspektoru za vode koji će u daljem postupanju poduzeti mjere i radnje iz svoje nadležnosti“, zaključeno je u priopćenju.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide