Zbog sudara brodova kod Švedske uhićeni Britanac i Hrvat

Photo Credit: Canva

Švedski istražitelji objavili su u ponedjeljak da razmatraju je li pijanstvo bilo uzrok sudara dvaju brodova u Baltičkom moru, a nakon pokrenute istrage, kako javlja CNN, uhićena su dvojica pomoraca, državljanin Hrvatske i državljanin Velike Britanije. 

Danski teretni brod prevrnuo se u ponedjeljak rano ujutro nakon sudara s britanskim teretnim brodom u maglovitoj noći u švedskim vodama, a u nesreći je jedna osoba poginula a jedna se još smatra nestalom, prenosi Index.

Čelnik istražnog tima Jonatan Tholin rekao je da je istraga proširena na nekoliko potencijalnih kaznenih djela, uključivo “grubi nemar” i “pijanstvo na moru”. Prema priopćenju švedskog državnog tužiteljstva, u sklopu istrage uhićeni su hrvatski i britanski državljanin, prenio je CNN.

Danski brod Karin Hoj dug 55 metara i britanski Scot Carrier od 90 metara plovili su u istom smjeru kad su se sudarili u noći u 3,30 sati po srednjoeuropskom vremenu u švedskim teritorijalnim vodama, objavile su pomorske agencije u Danskoj i Švedskoj.

Jedna osoba mrtva, za drugom se traga
Najprije je bilo objavljeno da su dvije osobe nestale, ali su švedske vlasti kasnije rekle da je jedna pronađena mrtva, kako prenosi Reuters.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide