U Umagu izvedena radno-ekološka akcija pod nazivom »SJAJNI UMAG«

Prošle sedmice je izvedena radno-ekološka akcija pod nazivom »SJAJNI UMAG«. 

U toj je akciji međunarodna ekipa od 13 sudionika starih između 22 do 77 godina čistila stari grad i gradske obale i plaže. Akcija se održala na inicijativu stanovnika zgrade Obale Josipa Broza Tita 3 koja se nalazi u staroj gradskoj jezgri Umaga.

Gradska uprava Grada Umaga je putem komunalnog poduzeća 6. Maj d.o.o. osigurala jedan kontejner i odvoz skupljenog smeća. Tijekom akcije skupilo 480 kg smeća i napunilo kontejner.

Daleko najbrojniji otpad predstavljalo je više tisuća cigaretnih opušaka pokupljenih rukom jedan po jedan. Naši su volonteri skupili s podova, ulica i obala mnogo žličica od kave i sladoleda, malih komadića plastike, vrećica, staklenih i plastičnih flaša, limenki i ostalog sitnog otpada. Našlo se u prikupljenom smeću i više starih poderanih mreža za ribolov, zahrđalih bicikala, dijelova razbijenih čamaca, slomljenih stolica, puknutih bova, jedan madrac, a pronađene su čak dvije kovanice od 1 eura.

Akciju su podržali Institut YouSea, Misija Remedies, Rentistra.com, Clera One, Planet matters i Smetumet. Akciji čišćenja se pridružio i poznati TikToker Felix Krainer osnivač Planet matters, koji je iskustvo čišćenja dijelio sa svojih brzo rastućih 3,1 milijuna pratitelja.

Izjava zastupnika zgrade Obala Josipa Broza Tita 3 i jednog od osnivača – člana instituta YouSea:

»Organizatori imaju želju da akcija SJAJNI UMAG postane prepoznatljiva i trajna akcija unapređenja stanja okoliša starogradske jezgre Grada Umaga i podizanja svijesti o nužnosti čistoće i urednosti našega grada. Našu bi radno-ekološku akciju održavali i ubuduće, dva puta godišnje, jednom prije i jednom poslije turističke sezone. Željeli bi sudjelovati i s ostalim gradovima Istre za SJAJNU ISTRU. S upravom Grada Umaga već dogovaramo sljedeću akciju, a dobro došli ste svi Vi ljudi dobre volje da nam se pridružite i pomognete u ispunjenju ciljeva akcije.«

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide