Sport

Donna Vekić briljira u Wimbledonu i doprinosi zajednici u Osijeku

Objavljeno: 10.07.2024.

Osječanka Donna Vekić ostvarila je izvanredan rezultat plasiravši se u polufinale Wimbledona, na dan kada se obilježava osvajanje ovog prestižnog turnira od strane Gorana Ivaniševića 2001. godine. Donna se ističe svojom samouvjerenom igrom i pred njom je prilika života. S dva koraka do finala, Vekić je već pokazala svoj stav, znanje i iskustvo za velike stvari.

Značajni društveni doprinosi
Osim sportskih uspjeha, Donna Vekić se ističe i radom za opću društvenu korist, što često prolazi nezapaženo. Dok mnogi gradovi komercijaliziraju sportske objekte, Donna i njezina obitelj u Osijeku idu suprotnim putem. Organizirala je DNNA Ladies Tennis Tournament na koji su se prijavile 32 poslovne žene iz cijele Hrvatske. U finalu su se našle Barbara Knežević Kuzman, Dea Valenta (Buje, Istra), Jasmina Novak i Tina Borojević, koje su pohvalile izvrsnu atmosferu turnira održanog na terenima u Perivoju kralja Tomislava.

Projekt besplatnih teniskih terena
Vekić, zajedno s gradom Osijekom i Osječko-baranjskom županijom, već četiri godine radi na projektu izgradnje javnih teniskih terena s ciljem da Osijek postane prvi grad u svijetu s besplatnim terenima za sve četiri Grand Slam podloge. Donna je izrazila ponos na svoju obitelj i zahvalnost svim suradnicima, istaknuvši visoku popunjenost terena od 97%, što dokazuje uspjeh projekta.

Kontrast sa situacijom u Splitu
U usporedbi s Osijekom, situacija u Splitu je drugačija. Tamo gradski dužnosnici sve više zatvaraju sportske terene u korist komercijalnih objekata, što otežava djeci pristup besplatnim sportskim aktivnostima. Donnin primjer pokazuje da se može drugačije, promičući besplatne sportske terene i pozitivan utjecaj na zajednicu.

Donna Vekić ne samo da slavi sportske uspjehe, već i kroz svoje društvene inicijative pokazuje kako sport može biti dostupan svima, potičući mlade na aktivan i zdrav način života.