Sport

Humanitarna akcija As za spas

Objavljeno: 24.07.2024.

Na Plava Laguna Croatia Openu Umag po osmi put se održava humanitarna akcija "As za spas" 

Umag ovih dana postaje nezaobilazno odredište za sve teniske entuzijaste koji se okupljaju kako bi uživali u vrhunskim mečevima i jedinstvenoj atmosferi. Ono što umaški turnir čini još posebnijim je i hvalevrijedna humanitarna akcija „As za spas“ koja, uz podršku Hrvatske elektroprivrede (HEP), dugogodišnjeg sponzora i prijatelja Plava Laguna Croatia Opena Umag, ove godine obilježava svoje osmo izdanje.

Ova je akcija dio globalne inicijative „Aces for Charity“ kojoj je cilj spojiti tenis i humanitarnost te time pomoći zajednici u kojoj se turniri održavaju.

Sredstva se prikupljaju na način da se za vrijeme trajanja turnira zbrajaju svi asevi postignuti na mečevima, a potom se na osnovu ukupnih aseva donira određeni iznos novaca. Već tradicionalno, uz podršku HEP-a, donacije se dodjeljuju Hrvatskom savezu tenisača u kolicima za pomoć pri organizaciji ITF turnira tenisača u kolicima koji se održava u tjednu umaškog ATP-a, a tako će biti i ove godine. Prošle je godine ostvareno ukupno 275 aseva, čime je prikupljeno 5.225 eura za donaciju.

Humanitarna nota turnira zasigurno predstavlja dodatni razlog za posjet Umagu i uživanju u sjajnim teniskim mečevima.

Fotografije vezane uz objavu