Istra

Umag nudi obrazovanje blizu doma

Objavljeno: 11.07.2024.

Grad Umag uskoro otvara vrata svoje nove srednje škole, pozivajući sve istarske osmaše da upišu gimnaziju upravo u Umagu. Gradonačelnik Vili Bassanese, nakon dugogodišnjih napora, uspješno je inicirao izgradnju ove škole, koju je Grad Umag financirao vlastitim sredstvima. Ovo je jedina srednja škola u Istri izgrađena sredstvima lokalne samouprave, dok će do potpune samostalnosti funkcionirati kao podružnica Obrtničke škole Buje.

Nova škola prostire se na tri etaže s 3500 četvornih metara, sadrži 23 učionice, kabinete i praktikume opremljene prema najvišim standardima. Početkom jeseni, prvi učenici zakoračit će u školske klupe, a kako bi potaknuli upis, Grad Umag će osigurati prijevoz za sve učenike prvih razreda, bez obzira odakle dolazili.

Grad Umag donio je i odluku o prestanku sufinanciranja prijevoza učenika koji se odluče za gimnazijske programe u drugim gradovima, potičući time upis u novu školu u Umagu. Programi koji će se za početak nuditi u novoj školi su 'Prirodoslovno-matematička gimnazija' i Jezična gimnazija', omogućujući učenicima kvalitetno obrazovanje blizu doma.

Gradonačelnik Bassanese ističe da dostupnost srednje škole u Umagu značajno poboljšava kvalitetu života za učenike, smanjujući vrijeme putovanja i troškove prijevoza. Svi učenici iz Istre, neovisno o mjestu prebivanja, dobrodošli su u novu školu koja nudi moderne i funkcionalne uvjete za obrazovanje.

Srednja škola Umag otvara nova vrata obrazovnih mogućnosti za mlade iz cijele Istre. Grad Umag s ponosom nudi suvremene obrazovne programe, a gradonačelnik Bassanese poziva sve osmaše da iskoriste ovu jedinstvenu priliku za školovanje u njihovom vlastitom gradu.

Izvor: istarski.hr

Fotografije vezane uz objavu