Ostalo

Novosti iz PU istarske

Objavljeno: 09.07.2024.

Prevaren prilikom ulaganja u kriptovalute

Muškarac je oštećen za iznos od nekoliko stotina tisuća eura
Pulska policija istražuje slučaj prijevare prilikom trgovanja kriptovalutama.
Naime, nepoznati muškarac kontaktirao je 72-godišnjaka na društvenoj mreži u svezi ulaganja u kriptovalute i doveo ga u zabludu u svezi zarade. Muškarac je tako od travnja do lipnja ove godine uplatio nekoliko stotina tisuća eura na račun nepoznate osobe koja se predstavili kao menadžer za kriptovalute koji mu je voljan pomoći kod ulaganja u kriptovalute putem aplikacije za ulaganje.
Policijski službenici utvrđuju okolnosti događaja i tragaju za nepoznatim počiniteljem. Ujedno upozoravamo građane da budu oprezni kako ne bi postali žrtve kaznenih djela. Osim što je samo ulaganje u kriptovalute rizično, postoji opasnost da ćete naići na počinitelje koji će vas pokušati prevariti ili ćete postati žrtve hakerskog napada. Budite sumnjičavi, dobro se informirajte i potražite nepristrani financijski savjet prije nego što nekom date ili uložite novac.


Pokušaj teškog ubojstva ženske osobe

Muškarac je priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske     
Pulska policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjakom te je utvrdila sumnju da je počinio kazneno djelo teško ubojstvo ženske osobe (u pokušaju).
Muškarca se sumnjiči da je u noći s 5. na 6. srpnja u Puli fizički napao 37-godišnjakinju s namjerom da je usmrti. U događaju je žena lakše ozlijeđena. 
Osumnjičeni muškarac je 6. srpnja u večernjim satima priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske.


Zadržali kradljivca do dolaska policije

Protiv muškarca se podnosi kaznena prijava
Policijski službenici Policijske postaje Pula dovršili su kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakom te su utvrdili sumnju da je počinio kazneno djelo krađa.
Njega se sumnjiči da je 7. srpnja iz trgovine na području Medulina otuđio razna alkoholna pića te ih pokušao iznijeti iz iste u čemu su ga spriječili djelatnici. Protiv muškarca se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kazneno prijava u redovnom postupku.


Mobitelom snimao djecu

Kod muškarca je pronađen materijal inkriminirajućeg sadržaja
Policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad 50-godišnjim njemačkim državljaninom te je utvrdila sumnju da je počinio kazneno djelo iskorištavanje djece za pornografiju.
Naime, 7. srpnja oko 12,30 sati zaštitar u jednom turističkom objektu na području Istre zatekao je njemačkog državljanina kako mobitelom snima nagu djecu i zadržao ga do dolaska policije.
Temeljem naloga nadležnog suda policija je obavila pretragu mobitela u kojem je pronađen materijal inkriminirajućeg sadržaja.
Osumnjičeni muškarac je 8. srpnja u jutarnjim satima priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske.


Teško ozlijeđen biciklist kod Vodnjana

Muškarac je izgubio nadzor nad biciklom i pao na kolnik
Prometna policija zaprimila je jučer oko 8,3o sati dojavu o nesreći na županijskoj cesti 5101 nedaleko naselja Guran u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena.
Nesreća se dogodila kada je 54-godišnji slovenski državljanin upravljao biciklom te je, u jednom trenutku, izgubio nadzor nad biciklom, uslijed čega je pao na kolnik i teško se ozlijedio.
Poradi utvrđenih tehničkih nedostataka na biciklu, protiv njega se pokreće prekršajni postupak sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.