Kultura & zabava

Večeras u Grožnjanu Elvis Stanić - French Touch /HR/

Objavljeno: 10.07.2024.

Na terasi Belvedere u Grožnjanu večeras nastupa Elvis Stanić French Touch # accordion project! Zasigurno će rasplesati publiku zvukovima tanga, valcera i francuske šansone...

Elvis Stanić je jedan od najboljih hrvatskih suvremenih gitarista i harmonikaša i najnagrađivaniji jazz skladatelj srednje generacije. Vođa je «Elvis Stanić Groupa», jazz fusion skupine koja spaja mediteransku melodioznost tradicionalne hrvatske glazbe s ritmovima latino izričaja i suvremenim jazz tendencijama.

Kao skladatelj, posebno je posvećen proučavanju kako hrvatske tako i svjetske tradicionalne glazbe, te je i na području tzv. World glazbe jedan od vodećih glazbenika u Hrvatskoj.

Novi glazbeni projekt Elvisa Stanića posvećen je harmonici, tangu, francuskoj šansoni i valceru. S trijem iskusnih i vatrenih glazbenika energičnu, očaravajuću i nadahnutu glazbu kombinira u jedinstvenom zvuku harmonike, gitare i kontrabasa. French Touch Trio publiku odvodi na šetnju pariškim ulicama, poziva na tango u Buenos Airesu, propitkuje južnoameričku senzualnost i neobuzdanu radost francuskog ´joie de vivre´. Njihova glazba pokazuje raznolikost, ali i vrhunsko umijeće umotano u elegantnu fuziju tanga, jazza i valcera.

Elvis Stanić - harmonika
Spartaco Črnjarić - gitara
Darko Mihelić - kontrabas

Elvis Stanić - French Touch: https://youtu.be/lmkLkVa-VFA? si=G2Y1O3uaz8eJl4E5
Službena stranica: www.elvis-stanic.hr

Video vezan uz objavu