Kultura & zabava

Veliki jazz glazbenik Boško Petrović dobio spomen bistu u Grožnjanu

Objavljeno: 09.07.2024.

Jučer, 8. srpnja, u Grožnjanu je otkrivena brončana bista Boška Petrovića, u povodu 25. godišnjice festivala Jazz is Back! BP. Ovaj događaj nije samo spomen njegovu osnivaču, već zaokružuje priču o Grožnjanu kao gradu umjetnika i glazbenika. Postavljanjem biste odana je počast prvom profesoru Ljetne Jazz škole i inicijatoru festivala, čime se Grožnjan simbolično odužuje svim umjetnicima koji su doprinijeli njegovom razvoju.

Međunarodni kulturni centar Hrvatske glazbene mladeži, koji ove godine slavi 55. obljetnicu, i Općina Grožnjan suorganizatori su festivala Jazz is Back! BP. Festival, koji traje do 17. srpnja, okuplja glazbenike iz više od 20 zemalja te mnogobrojnu publiku. Na festivalu se održava 14 koncertnih večeri s nastupima eminentnih jazz i blues glazbenika iz cijelog svijeta. Istovremeno se održava i Ljetna jazz škola HGM-a, koju predvodi Luis Bonilla s međunarodnim mentorima.

Grad Grožnjan, idealna pozornica za glazbenike i publiku, još tjedan dana nudi nastupe vrhunskih glazbenika poput Denisa Makina, Zdenke Kovačiček, Exploding Piga, Tamare Obrovac i Matije Dedića, Kušan – Zalokar – Smrdel trija, Elvisa Stanića i JM Jazz World Orchestra s Luisom Bonillom.

Pripremite se za nezaboravno glazbeno iskustvo uz talentirane glazbenike, opuštenu atmosferu i jedinstveni ambijent Grožnjana.